Platforma Dön
My English Classes Online
Telif Hakları ve Lisans Politikası
1. Amaç ve Kapsam

Bu Telif Hakları ve Lisans Politikası (Politika), Macaristan yasalarına göre kurulmuş ve faaliyet gösteren, 33083241-2-43 Macaristan Vergi Numarası, HU33083241 Avrupa Birliği KDV (EU VAT) Numarası ve 01-09-458210 şirket sicil numarasına sahip VIRTALEARN KFT. (bundan sonra MyECO olarak anılacaktır) tarafından sunulan eğitim hizmetleri, dijital ürünler, çevrim içi platformlar, mobil uygulamalar, internet siteleri ve diğer dijital veya fiziksel içeriklere ilişkin fikri mülkiyet hakları, telif hakları, lisanslama esasları ve kullanım koşullarını düzenlemek amacıyla hazırlanmıştır.

Bu Politika; MyECO tarafından doğrudan veya dolaylı olarak sunulan tüm eğitim hizmetleri, çevrim içi canlı dersler, Speaking Club oturumları, bire bir eğitimler, grup eğitimleri, dijital ürünler, video dersler, elektronik kitaplar, basılı eserler, PDF dokümanları, çalışma kitapları, soru bankaları, ölçme ve değerlendirme sistemleri, sınavlar, yapay zekâ destekli eğitim araçları, raporlar, sertifikalar, yazılımlar, internet siteleri, mobil uygulamalar ile görsel, işitsel ve bunlarla bağlantılı diğer tüm içerik ve hizmetler bakımından uygulanır.

Bu Politika; MyECO'nun internet siteleri, mobil uygulamaları, öğrenme yönetim sistemleri (LMS), topluluk platformları, dijital eğitim ortamları, sosyal medya hesapları, elektronik iletişim kanalları ve MyECO tarafından kullanılan veya ileride kullanılabilecek diğer tüm dijital ya da fiziksel mecralar üzerinden sunulan içerik ve hizmetleri kapsar.

MyECO tarafından sunulan tüm içerik, hizmet ve dijital ürünler; yürürlükte bulunan fikri mülkiyet, telif hakkı, marka hukuku, haksız rekabet ve ilgili diğer ulusal ve uluslararası mevzuat hükümleri kapsamında korunmaktadır.

Bu Politika, MyECO ile kullanıcı arasında akdedilen Mesafeli Satış Sözleşmesi, Kullanım Koşulları, Gizlilik Politikası, Çerez Politikası, Ödeme Politikası, İptal, İade ve Cayma Politikası ile MyECO tarafından yayımlanan diğer ilgili hukuki metinlerin ayrılmaz ve tamamlayıcı bir parçasını oluşturur. Aksi açıkça belirtilmedikçe, işbu Politika hükümleri MyECO tarafından sunulan tüm içerik, ürün ve hizmetler bakımından uygulanır.

MyECO tarafından sunulan herhangi bir hizmete erişilmesi, kullanıcı hesabı oluşturulması, eğitim hizmetinden yararlanılması, dijital ürün satın alınması, ücretsiz içeriklere erişilmesi veya herhangi bir içeriğin görüntülenmesi; kullanıcının işbu Politika hükümlerini okuduğu, anladığı ve kabul ettiği anlamına gelir.

2. Tanımlar

İşbu Politika kapsamında aşağıdaki terimler, aksi açıkça belirtilmedikçe aşağıdaki anlamları ifade eder:

a) Hizmet Sağlayıcı: Macaristan'da kurulu VIRTALEARN KFT.'yi ifade eder. İşbu Politikada, aksi açıkça belirtilmedikçe, MyECO ibaresi, Hizmet Sağlayıcı tarafından sunulan veya işletilen marka, platform, internet sitesi, mobil uygulama, eğitim hizmeti, dijital ürün ve diğer ilgili hizmetleri ifade etmek üzere kullanılır.

b) Kullanıcı: MyECO platformlarına erişen, kullanıcı hesabı oluşturan, ücretsiz veya ücretli içeriklerden yararlanan, eğitim hizmeti satın alan, dijital ürün edinen veya herhangi bir şekilde MyECO tarafından sunulan hizmetlerden yararlanan gerçek veya tüzel kişiyi ifade eder.

c) İçerik: MyECO tarafından üretilen, geliştirilen, lisanslanan veya kullanım hakkı sağlanan her türlü yazılı, sözlü, görsel, işitsel, dijital veya fiziksel materyali ifade eder.

d) Dijital Ürün: Elektronik ortamda sunulan video dersler, çevrim içi eğitimler, PDF dosyaları, elektronik kitaplar (e-kitaplar), dijital çalışma materyalleri, soru bankaları, sınav sistemleri, değerlendirme araçları, yapay zekâ destekli içerikler, raporlar, sertifikalar ve benzeri dijital içerikleri ifade eder.

e) Eğitim Hizmeti: MyECO tarafından sunulan bire bir eğitimler, grup eğitimleri, Speaking Club oturumları, çevrim içi canlı dersler, kurumsal eğitimler, danışmanlık hizmetleri, değerlendirme hizmetleri ve diğer eğitim faaliyetlerini ifade eder.

f) Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları: Telif hakları, bağlantılı haklar, marka hakları, tasarım hakları, veri tabanı hakları, ticari sırlar, know-how, eğitim metodolojileri, öğretim sistemleri, yazılım hakları, alan adı hakları ile yürürlükteki mevzuat kapsamında koruma altına alınan diğer tüm fikri ve sınai mülkiyet haklarını ifade eder.

g) Lisans: MyECO tarafından kullanıcıya, işbu Politika ve ilgili sözleşmeler kapsamında belirlenen sınırlar dâhilinde tanınan sınırlı kullanım hakkını ifade eder. Kullanıcıya tanınan lisans, fikri mülkiyet haklarının devri anlamına gelmez.

h) Platform: MyECO'ya ait veya MyECO tarafından kullanılan internet sitelerini, mobil uygulamaları, öğrenme yönetim sistemlerini (LMS), topluluk platformlarını, eğitim yazılımlarını, çevrim içi ders sistemlerini ve diğer dijital hizmet ortamlarını ifade eder.

ı) Hesap: Kullanıcının MyECO hizmetlerinden yararlanabilmesi amacıyla oluşturduğu kişisel kullanıcı hesabını ifade eder.

3. Fikri Mülkiyet Haklarının Sahipliği

a) MyECO tarafından sunulan veya kullanıma sunulan; ücretli ya da ücretsiz olması, elektronik veya fiziksel ortamda sunulması, kullanıcı tarafından indirilmesi, görüntülenmesi, dinlenmesi, izlenmesi, erişilmesi veya herhangi bir şekilde kullanılabilir hâle getirilmesi fark etmeksizin, tüm içerikler ile bunlara ilişkin fikri ve sınai mülkiyet hakları, aksi açıkça belirtilmedikçe münhasıran MyECO'ya ve/veya ilgili hak sahiplerine aittir ve yürürlükte bulunan ulusal ve uluslararası fikri mülkiyet mevzuatı kapsamında korunmaktadır.

b) Bu koruma; bunlarla sınırlı olmamak üzere aşağıdaki içerik, eser, materyal, sistem ve unsurları kapsar:

• video dersler,

• canlı ders içerikleri,

• Speaking Club oturumları,

• bire bir ve grup eğitimleri kapsamında oluşturulan içerikler,

• eğitim kayıtları,

• ses kayıtları,

• görüntü kayıtları,

• elektronik kitaplar (e-kitaplar),

• basılı kitaplar,

• PDF dokümanları,

• çalışma kitapları,

• ders notları,

• sunumlar,

• eğitim planları,

• müfredatlar,

• öğretim programları,

• öğretim yöntemleri,

• eğitim metodolojileri,

• öğretim teknikleri,

• soru bankaları,

• sınavlar,

• değerlendirme sistemleri,

• seviye tespit sistemleri,

• ölçme ve değerlendirme araçları,

• cevap anahtarları,

• rubrikler,

• raporlar,

• analizler,

• geri bildirim sistemleri,

• sertifikalar,

• örnek uygulamalar,

• dijital eğitim içerikleri,

• yapay zekâ destekli eğitim içerikleri,

• istemler (prompts),

• yapay zekâ iş akışları,

• bilgi tabanları,

• veri tabanları,

• yazılımlar,

• algoritmalar,

• bilgisayar kodları,

• uygulamalar,

• internet siteleri,

• mobil uygulamalar,

• kullanıcı arayüzleri,

• kullanıcı deneyimi tasarımları,

• grafik tasarımlar,

• ikonlar,

• illüstrasyonlar,

• fotoğraflar,

• animasyonlar,

• infografikler,

• seslendirmeler,

• müzikler,

• görsel tasarımlar,

• logolar,

• markalar,

• ticaret unvanları,

• sloganlar,

• alan adları,

• sosyal medya içerikleri,

• reklam ve tanıtım materyalleri,

• kurumsal kimlik unsurları,

• know-how,

• ticari sırlar,

• iş süreçleri,

• eğitim modelleri,

• platform mimarisi,

• sistem tasarımları,

• veri organizasyonları,

• dijital koleksiyonlar,

• veri derlemeleri,

• eğitim organizasyon yapıları,

• lisanslama sistemleri,

• üyelik sistemleri,

• fiyatlandırma modelleri,

• içerik organizasyonları,

• bunların güncellenmiş, geliştirilmiş, revize edilmiş, uyarlanmış veya türetilmiş sürümleri ile bunlara ilişkin diğer tüm fikri ve sınai mülkiyet haklarını kapsar.

c) MyECO tarafından sunulan içeriklerin tamamı veya herhangi bir bölümü üzerinde bulunan telif hakkı bildirimleri, marka bildirimleri, filigranlar (watermark), dijital hak yönetimi (DRM) sistemleri, güvenlik mekanizmaları, lisans bilgileri veya hak sahipliğini gösteren diğer tüm açıklamalar kaldırılamaz, değiştirilemez, gizlenemez veya etkisiz hâle getirilemez.

d) MyECO tarafından sunulan içeriklerin kullanıcılara erişime açılması, görüntülenmesi, indirilmesi, satın alınması, teslim edilmesi, kullanıcı hesabına tanımlanması veya herhangi bir şekilde kullanılabilir hâle getirilmesi; ilgili fikri mülkiyet haklarının, telif haklarının, marka haklarının veya diğer sınai mülkiyet haklarının kullanıcıya devredildiği, satıldığı ya da kullanıcı lehine herhangi bir ayni veya fikrî hak tesis edildiği şeklinde yorumlanamaz.

e) Kullanıcıya yalnızca işbu Politika ve ilgili sözleşmeler kapsamında açıkça tanımlanan sınırlı kullanım lisansı tanınmakta olup, bu lisans dışında kalan tüm haklar münhasıran MyECO'ya ve/veya ilgili hak sahiplerine aittir.

f) MyECO tarafından sunulan içeriklerin tamamı veya herhangi bir bölümü; tescilli olup olmamasına, yayımlanmış olup olmamasına, tamamlanmış veya geliştirme aşamasında bulunmasına ya da gelecekte oluşturulacak nitelikte olmasına bakılmaksızın, yürürlükteki mevzuatın sağladığı korumadan yararlanır. İşbu Politikada açıkça sayılmamış olması, herhangi bir içerik, eser, sistem veya fikri mülkiyet unsurunun koruma dışında kaldığı şeklinde yorumlanamaz.

4. Kullanıcıya Verilen Lisans

a) MyECO tarafından sunulan eğitim hizmetleri, dijital ürünler, yazılımlar, platformlar, eğitim materyalleri ve diğer tüm içerikler kullanıcıya satılmamakta; yalnızca işbu Politika, Mesafeli Satış Sözleşmesi ve diğer ilgili hukuki metinlerde belirtilen şartlar çerçevesinde kullanılmak üzere sınırlı bir kullanım lisansı kapsamında sunulmaktadır.

b) Aksi, MyECO tarafından yazılı olarak açıkça kararlaştırılmadıkça, kullanıcıya tanınan lisans;

• kişisel kullanım amacıyla verilen,

• münhasır olmayan (non-exclusive),

• devredilemeyen (non-transferable),

• alt lisans verilemeyen (non-sublicensable),

• ticari olmayan (non-commercial),

• geri alınabilir (revocable),

• sınırlı kapsamlı,

• belirli hizmet veya ürünle sınırlı,

• belirli erişim süresiyle sınırlı

bir kullanım lisansıdır.

c) Kullanıcı, kendisine tanınan lisansı yalnızca kendi adına ve kişisel eğitim amacıyla kullanabilir. Kullanıcı; lisansı tamamen veya kısmen üçüncü kişilere devredemez, kullandıramaz, kiralayamaz, ödünç veremez, paylaşamaz, alt lisans konusu yapamaz, ticari faaliyete konu edemez veya herhangi bir şekilde üçüncü kişiler lehine kullanım hakkı oluşturamaz.

d) Kullanıcıya tanınan lisans yalnızca satın alınan, tanımlanan veya erişim hakkı verilen içerik ve hizmetlerle sınırlıdır. Herhangi bir içerik veya hizmete erişim sağlanmış olması; MyECO'nun diğer içerik, hizmet veya fikri mülkiyet hakları üzerinde kullanıcı lehine herhangi bir hak doğurduğu şeklinde yorumlanamaz.

e) Kullanıcı, lisans kapsamında yalnızca MyECO tarafından izin verilen yöntemlerle erişim sağlayabilir. MyECO tarafından sunulmayan teknik yöntemlerle erişim sağlanması, lisans kapsamının aşılması veya kullanım sınırlarının teknik yollarla bertaraf edilmesi, lisans ihlali olarak değerlendirilir.

f) Kullanıcıya tanınan lisans; ilgili hizmetin kullanım süresi, üyelik süresi, satın alınan paketin geçerlilik süresi, hesabın aktif olduğu dönem veya MyECO tarafından belirlenen erişim süresi boyunca geçerlidir. İlgili sürenin sona ermesi, lisansın sona erdiği anlamına gelir.

g) Kullanıcı, lisans kapsamında sahip olduğu hakları, MyECO'nun önceden verilmiş açık yazılı izni bulunmadıkça herhangi bir gerçek veya tüzel kişiyle ortak kullanamaz; aynı kullanıcı hesabı üzerinden birden fazla kişinin içeriklere erişmesine, eğitimlerden yararlanmasına veya dijital ürünleri kullanmasına izin veremez.

h) Kullanıcının işbu Politika, Mesafeli Satış Sözleşmesi, Kullanım Koşulları veya yürürlükteki mevzuat hükümlerini ihlal etmesi hâlinde, MyECO; emredici hukuk kuralları saklı kalmak kaydıyla, kullanıcıya tanınan lisansı tamamen veya kısmen askıya alma, sınırlandırma veya sona erdirme hakkını saklı tutar. Böyle bir durumda MyECO'nun kanundan, sözleşmeden ve yürürlükteki mevzuattan doğan diğer hakları saklıdır.

ı) İşbu Politika kapsamında kullanıcıya açıkça tanınmayan tüm haklar, münhasıran MyECO'ya ve/veya ilgili hak sahiplerine aittir. Kullanıcının, açıkça tanınmayan herhangi bir hakkı zımnen kazandığı veya lisans kapsamına dâhil olduğu ileri sürülemez.

5. Lisansın Kapsamı ve İzin Verilen Kullanım

a) Kullanıcı, MyECO tarafından kendisine sunulan içerik ve hizmetlerden yalnızca kişisel eğitim, öğrenme ve bireysel gelişim amacıyla yararlanabilir. İşbu Politika kapsamında açıkça izin verilmedikçe, kullanıcıya içerikler üzerinde herhangi bir mülkiyet hakkı, telif hakkı, marka hakkı veya diğer fikri ve sınai mülkiyet hakkı devredilmez.

b) Kullanıcı, lisans kapsamında yalnızca MyECO tarafından sağlanan teknik altyapı, platformlar ve erişim yöntemleri üzerinden içeriklere erişebilir ve bunlardan yararlanabilir.

c) Kullanıcı; satın aldığı veya erişim hakkı kazandığı içerikleri yalnızca kendi kullanıcı hesabı üzerinden görüntüleyebilir, izleyebilir, dinleyebilir veya MyECO tarafından açıkça izin verilen ölçüde kullanabilir.

d) MyECO tarafından açıkça izin verilmediği sürece, kullanıcıya herhangi bir içeriği kalıcı olarak saklama, çevrim dışı çoğaltma, farklı sistemlere aktarma, üçüncü taraf platformlara yükleme veya yeniden dağıtma hakkı tanınmaz.

e) İşbu Politika kapsamında tanınan lisans, yalnızca dürüstlük kuralları ve normal kullanım esasları çerçevesinde kullanılabilir. Kullanıcı, MyECO'nun teknik, ticari veya hukuki haklarını ihlal edecek ya da lisans kapsamını aşacak herhangi bir işlemde bulunamaz.

f) MyECO; hizmetlerin niteliği, teknolojik gelişmeler, güvenlik gereklilikleri, lisans koşulları veya hukuki yükümlülükler doğrultusunda içeriklerin erişim yöntemlerini, teknik özelliklerini, sunum biçimlerini veya kullanım esaslarını değiştirme, güncelleme, sınırlandırma ya da yeniden düzenleme hakkını saklı tutar.

g) Kullanıcıya tanınan lisans yalnızca işbu Politika ve diğer ilgili hukuki metinlerde açıkça belirtilen haklarla sınırlıdır. Açıkça izin verilmeyen her türlü kullanım, lisans kapsamı dışında kabul edilir.

6. Yasak Kullanımlar

a) Kullanıcı; işbu Politika, ilgili hukuki metinler ve yürürlükteki mevzuat kapsamında açıkça izin verilmedikçe, MyECO tarafından sunulan içerik, hizmet, dijital ürün, yazılım, platform veya diğer herhangi bir fikri ve sınai mülkiyet unsurunu doğrudan veya dolaylı olarak hukuka, dürüstlük kurallarına veya lisans kapsamına aykırı şekilde kullanamaz.

b) Kullanıcı, MyECO'nun önceden verilmiş açık yazılı izni bulunmadıkça aşağıdaki fiillerde bulunamaz:

• içerikleri tamamen veya kısmen çoğaltmak, kopyalamak, yeniden üretmek veya çoğaltılmasını sağlamak,

• içerikleri yayımlamak, yeniden yayımlamak, dağıtmak, iletmek, paylaşmak veya üçüncü kişilerin erişimine sunmak,

• içerikleri satmak, kiralamak, lisanslamak, alt lisans vermek, devretmek, ödünç vermek veya ticari faaliyete konu etmek,

• içerikleri değiştirmek, uyarlamak, tercüme etmek, işlemek, birleştirmek veya bunlardan türetilmiş eser oluşturmak,

• içerikleri başka internet sitelerinde, uygulamalarda, eğitim platformlarında veya diğer dijital sistemlerde yayımlamak ya da kullanılabilir hâle getirmek,

• içerikleri herhangi bir fiziksel veya dijital ortamda arşivlemek, çoğaltmak veya yeniden dağıtmak,

• kullanıcı hesabını, erişim bilgilerini veya lisans haklarını üçüncü kişilerle paylaşmak ya da üçüncü kişilerin kendi hesabı üzerinden hizmetlerden yararlanmasına imkân sağlamak,

• MyECO tarafından belirlenen kullanım sınırlarını teknik yollarla aşmaya çalışmak veya erişim kısıtlamalarını etkisiz hâle getirmek,

• telif hakkı bildirimlerini, filigranları (watermark), lisans bilgilerini, dijital hak yönetimi (DRM) sistemlerini veya hak sahipliğini gösteren diğer işaretleri kaldırmak, değiştirmek, gizlemek ya da etkisiz hâle getirmek,

• içerikleri MyECO'nun itibarına zarar verecek, yanıltıcı veya hukuka aykırı şekilde kullanmak.

c) Kullanıcı ayrıca;

• otomatik veri toplama (scraping),

• veri madenciliği (data mining),

• içerik tarama (crawling),

• bot, script veya benzeri otomatik araçlar kullanma,

• toplu veri çekme,

• sistematik içerik toplama,

• veri tabanı oluşturma,

• toplu indirme,

• otomatik erişim sağlama,

• tersine mühendislik (reverse engineering),

• kaynak kodunu çözümlemeye çalışma (decompilation),

• yazılımı parçalarına ayırma (disassembly),

• güvenlik testleri adı altında yetkisiz müdahalede bulunma,

• platformun teknik işleyişini analiz ederek koruma mekanizmalarını aşmaya çalışma

gibi işlemleri gerçekleştiremez.

d) Kullanıcı; MyECO içeriklerini veya bunlardan elde edilen verileri, doğrudan veya dolaylı olarak;

• yapay zekâ sistemlerinin geliştirilmesi,

• büyük dil modellerinin (Large Language Models – LLM) eğitimi,

• makine öğrenmesi (Machine Learning),

• derin öğrenme (Deep Learning),

• üretken yapay zekâ (Generative AI),

• veri kümesi (dataset) oluşturulması,

• model eğitimi (training),

• ince ayar (fine-tuning),

• gömme (embedding),

• vektör veri tabanı (vector database),

• bilgi erişim sistemleri (Retrieval-Augmented Generation – RAG),

• otomatik içerik üretimi,

• model değerlendirme,

• sentetik veri üretimi,

• istem (prompt) veri tabanı oluşturulması

amacıyla kullanamaz; üçüncü kişilerin bu amaçlarla kullanımına sunamaz veya bu amaçlarla kullanılmasına katkıda bulunamaz.

e) Kullanıcı; MyECO tarafından sunulan canlı dersleri, çevrim içi toplantıları, Speaking Club oturumlarını, eğitim kayıtlarını, öğretmen anlatımlarını, ekran paylaşımlarını, sunumları, sohbet içeriklerini (chat), dijital beyaz tahta içeriklerini, değerlendirme oturumlarını veya diğer eğitim faaliyetlerini, MyECO'nun önceden verilmiş açık yazılı izni bulunmadıkça kaydedemez, çoğaltamaz, yayımlayamaz, paylaşamaz veya üçüncü kişilerin erişimine sunamaz.

f) Kullanıcı; MyECO içeriklerini veya bunların herhangi bir bölümünü, sosyal medya platformları, video paylaşım siteleri, dosya paylaşım hizmetleri, mesajlaşma uygulamaları, bulut depolama sistemleri, forumlar, çevrim içi topluluklar veya benzeri herhangi bir fiziksel ya da dijital ortam üzerinden üçüncü kişilere aktaramaz, yayımlayamaz veya erişilebilir hâle getiremez.

g) İşbu maddede sayılan yasaklar sınırlayıcı nitelikte olmayıp; kullanıcı tarafından gerçekleştirilen ve MyECO'nun fikri ve sınai mülkiyet haklarını, lisans haklarını, ticari menfaatlerini veya yürürlükteki mevzuattan doğan haklarını ihlal eden ya da ihlal tehlikesi oluşturan diğer tüm fiiller de işbu Politika kapsamında yasak kullanım olarak değerlendirilir.

7. Canlı Dersler, Eğitim Oturumları ve Kayıtlar

a) MyECO tarafından sunulan bire bir eğitimler, grup eğitimleri, Speaking Club oturumları, çevrim içi canlı dersler, kurumsal eğitimler, değerlendirme oturumları, seminerler, webinarlar, danışmanlık hizmetleri ve benzeri tüm canlı eğitim faaliyetleri kapsamında kullanılan veya oluşturulan eğitim içerikleri, sunumlar, öğretim materyalleri, anlatımlar, görseller, ses kayıtları, ekran paylaşımları, dijital beyaz tahta içerikleri, eğitim dokümanları ve diğer eğitim unsurları, aksi açıkça belirtilmedikçe MyECO'nun ve/veya ilgili hak sahibinin fikri ve sınai mülkiyet haklarına tabidir.

b) Canlı eğitimler sırasında öğretmenler, eğitmenler, uzmanlar veya MyECO adına hizmet sunan diğer kişiler tarafından gerçekleştirilen anlatımlar, açıklamalar, örnekler, eğitim yöntemleri, öğretim teknikleri, hazırlanan materyaller ve eğitim kapsamında oluşturulan diğer içerikler de işbu Politika kapsamında korunur. Kullanıcının canlı eğitime katılması, bu içerikler üzerinde herhangi bir fikri veya sınai mülkiyet hakkı kazandığı anlamına gelmez.

c) MyECO; hizmet kalitesinin geliştirilmesi, eğitim süreçlerinin yürütülmesi, teknik destek sağlanması, kalite kontrolü, öğretmen performansının değerlendirilmesi, kullanıcı şikâyetlerinin incelenmesi, güvenliğin sağlanması, hukuki yükümlülüklerin yerine getirilmesi veya uyuşmazlıkların çözümlenmesi gibi meşru amaçlarla, yürürlükteki kişisel verilerin korunmasına ilişkin mevzuata uygun olmak kaydıyla, canlı eğitimlerin tamamını veya belirli bölümlerini kaydedebilir, saklayabilir ve işleyebilir. Bu kayıtların işlenmesine ilişkin usul ve esaslar ayrıca MyECO'nun Gizlilik Politikası kapsamında düzenlenir.

d) Kullanıcı tarafından canlı eğitimler sırasında paylaşılan soru, yorum, geri bildirim, ödev, çalışma, sunum veya benzeri içerikler üzerindeki fikri ve sınai mülkiyet hakları, aksi yazılı olarak kararlaştırılmadıkça kullanıcıya aittir. Ancak kullanıcı, bu içeriklerin eğitim hizmetinin sunulması, değerlendirilmesi, geri bildirim verilmesi, teknik işlemlerin yürütülmesi ve hizmetin geliştirilmesi amacıyla MyECO tarafından kullanılmasına, işlenmesine ve gerekli olduğu ölçüde çoğaltılmasına ilişkin; münhasır olmayan (non-exclusive), devredilemeyen, bedelsiz ve hizmetin kapsamıyla sınırlı bir kullanım yetkisi verdiğini kabul eder.

e) MyECO tarafından kaydedilen canlı ders kayıtları, eğitim oturumları veya diğer kayıtlar; ilgili mevzuatın izin verdiği ölçüde, eğitim hizmetlerinin yürütülmesi, kalite standartlarının korunması, eğitmenlerin mesleki gelişimi, teknik incelemeler, iç denetim süreçleri, hukuki yükümlülüklerin yerine getirilmesi ve uyuşmazlıkların çözümü amaçlarıyla kullanılabilir. Bu kayıtlar, aksi hukuki zorunluluk bulunmadıkça veya ilgili kişinin açık rızası alınmadıkça, ticari tanıtım amacıyla üçüncü kişilerle paylaşılmaz.

f) Canlı eğitimlere katılan kullanıcılar, diğer katılımcıların kişilik haklarına, özel hayatına ve kişisel verilerine saygı göstermekle yükümlüdür. Kullanıcı; canlı eğitimler sırasında edindiği bilgi, görüntü, ses, yazışma veya diğer içerikleri, ilgili kişilerin haklarını ihlal edecek ya da yürürlükteki mevzuata aykırı olacak şekilde kullanamaz.

g) İşbu madde hükümleri; canlı eğitimlerin çevrim içi veya fiziksel ortamda gerçekleştirilmesi, ücretli veya ücretsiz olarak sunulması ya da gerçek zamanlı veya sonradan erişilebilir şekilde sunulması hâllerinin tamamı bakımından uygulanır.

8. Marka Hakları ve Kurumsal Kimlik

a) MyECO'ya ait veya MyECO tarafından hukuka uygun şekilde kullanılan tüm marka, ticaret unvanı, işletme adı, logo, amblem, slogan, alan adı (domain name), kurumsal kimlik unsuru, grafik tasarım, ayırt edici işaret, ticari görünüm (trade dress), hizmet markası, ürün adı, proje adı ve diğer ayırt edici unsurlar, aksi açıkça belirtilmedikçe MyECO'nun ve/veya ilgili hak sahiplerinin münhasır fikri ve sınai mülkiyet hakları kapsamında korunmaktadır.

b) İşbu Politika kapsamında yer alan hiçbir hüküm; kullanıcıya veya üçüncü kişilere, MyECO'ya ait marka, ticaret unvanı, logo, alan adı, kurumsal kimlik unsurları veya diğer ayırt edici işaretler üzerinde herhangi bir mülkiyet hakkı, lisans, kullanım hakkı, ortaklık, temsil yetkisi veya benzeri herhangi bir hak verildiği şeklinde yorumlanamaz.

c) Kullanıcı; MyECO'nun önceden verilmiş açık yazılı izni bulunmadıkça, MyECO'ya ait marka ve kurumsal kimlik unsurlarını doğrudan veya dolaylı olarak;

• ticari faaliyetlerinde,

• reklam ve tanıtımlarında,

• internet sitelerinde,

• mobil uygulamalarında,

• sosyal medya hesaplarında,

• alan adlarında,

• kullanıcı adlarında,

• dijital platformlarda,

• basılı veya elektronik yayınlarında,

• eğitim faaliyetlerinde,

• ürün veya hizmet tanıtımlarında

veya bunlarla sınırlı olmamak üzere herhangi bir mecrada kullanamaz; çoğaltamaz, değiştiremez, taklit edemez, iltibas oluşturacak şekilde benzerini oluşturamaz veya üçüncü kişilerin bu şekilde kullanımına imkân sağlayamaz.

d) Kullanıcı; MyECO ile arasında herhangi bir ortaklık, distribütörlük, franchise, temsilcilik, lisans ortaklığı, iş ortaklığı, resmî iş birliği, sponsorluk veya benzeri bir hukuki ilişkinin bulunduğu izlenimini oluşturabilecek hiçbir açıklama, tanıtım veya kullanımda bulunamaz. MyECO'nun önceden verilmiş açık yazılı izni bulunmadıkça, MyECO adına hareket ettiğini veya MyECO tarafından yetkilendirildiğini ileri süremez.

e) Kullanıcı; MyECO markaları veya ayırt edici işaretleriyle aynı veya iltibasa neden olabilecek derecede benzer nitelikte marka, ticaret unvanı, işletme adı, alan adı, sosyal medya hesabı, kullanıcı adı veya diğer dijital kimlik unsurlarını, yürürlükteki mevzuata aykırı şekilde tescil ettiremez, kullanamaz veya üçüncü kişiler adına tescil ettirilmesine ya da kullanılmasına katkıda bulunamaz.

f) MyECO; marka haklarını, kurumsal kimliğini, ticari itibarını ve ayırt edici işaretlerini korumak amacıyla gerekli gördüğü teknik, idari ve hukuki tedbirleri alma; ilgili platformlara başvurma, içerik kaldırılmasını talep etme, alan adı uyuşmazlıklarına ilişkin süreçleri yürütme, yetkili idari veya adli mercilere başvurma ve yürürlükteki mevzuat kapsamında sahip olduğu diğer hukuki yollara başvurma hakkını saklı tutar.

g) İşbu madde hükümleri; MyECO'ya ait tescilli veya tescilsiz marka ve ayırt edici işaretler ile gelecekte kullanılacak, tescil edilecek veya yürürlükteki mevzuat kapsamında koruma altına alınabilecek marka ve kurumsal kimlik unsurları bakımından da uygulanır.

9. Üçüncü Taraf Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları

a) MyECO tarafından sunulan hizmetler kapsamında kullanılabilecek veya atıfta bulunulabilecek üçüncü kişilere ait marka, ticaret unvanı, logo, eser, yazılım, platform, yayın, görsel, doküman, eğitim materyali, teknoloji, hizmet, veri tabanı ve diğer fikri ve sınai mülkiyet unsurlarına ilişkin tüm haklar, ilgili hak sahiplerine aittir ve yürürlükteki mevzuat kapsamında korunmaktadır.

b) MyECO tarafından üçüncü taraflara ait herhangi bir marka, isim, logo, eser, yazılım, platform veya diğer fikri ve sınai mülkiyet unsurunun kullanılması; bunlar üzerinde MyECO lehine herhangi bir mülkiyet hakkı doğurduğu, ilgili hakların devralındığı veya kullanıcıya bu hakların kullanımına ilişkin herhangi bir yetki verildiği şeklinde yorumlanamaz.

c) MyECO hizmetleri kapsamında üçüncü taraf yazılımların, iletişim platformlarının, ödeme sistemlerinin, bulut hizmetlerinin, eğitim teknolojilerinin, sınav sistemlerinin veya diğer dijital hizmetlerin kullanılması hâlinde, bu hizmetlere ilişkin fikri ve sınai mülkiyet hakları ile kullanım koşulları ilgili hak sahiplerine aittir. Kullanıcı, bu hizmetlerden yararlanırken ilgili üçüncü tarafların kullanım koşullarına ve yürürlükteki mevzuata uygun hareket etmekle yükümlüdür.

d) MyECO tarafından sunulan eğitim hizmetlerinde; akademik kaynaklara, uluslararası sınav sistemlerine, yayınevlerine, eğitim standartlarına, araştırmalara veya diğer üçüncü taraf içeriklerine hukuka uygun şekilde atıfta bulunulması, bunların tamamı üzerinde MyECO'nun hak sahibi olduğu anlamına gelmez. İlgili içerikler üzerindeki tüm fikri ve sınai mülkiyet hakları ilgili hak sahiplerine aittir.

e) Kullanıcı; MyECO hizmetlerinden yararlanırken üçüncü kişilere ait fikri ve sınai mülkiyet haklarını ihlal edecek şekilde içerik yükleyemez, paylaşamaz, çoğaltamaz veya kullanamaz. Kullanıcının bu yükümlülüğe aykırı davranmasından doğabilecek hukuki sorumluluk kendisine aittir.

f) Kullanıcının üçüncü kişilere ait fikri ve sınai mülkiyet haklarını ihlal ettiğinin tespit edilmesi veya buna ilişkin makul ve somut emarelerin bulunması hâlinde, MyECO; yürürlükteki mevzuat çerçevesinde gerekli gördüğü teknik ve idari tedbirleri alma, ilgili içeriğe erişimi sınırlandırma veya kaldırma, kullanıcı hesabını geçici olarak askıya alma ya da diğer sözleşmesel ve kanuni haklarını kullanma hakkını saklı tutar.

g) İşbu madde hükümleri; MyECO tarafından kullanılan veya ileride kullanılabilecek tüm üçüncü taraf yazılımlar, platformlar, teknolojiler, hizmet sağlayıcılar, yayınevleri, eğitim kuruluşları, ödeme kuruluşları ve diğer hak sahipleri bakımından da uygulanır.

10. Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları İhlalleri ve Yaptırımlar

a) Kullanıcının işbu Politika, Mesafeli Satış Sözleşmesi, Kullanım Koşulları veya yürürlükteki mevzuat kapsamında korunan fikri ve sınai mülkiyet haklarını ihlal ettiğinin tespit edilmesi ya da buna ilişkin makul ve somut emarelerin bulunması hâlinde, MyECO; ihlalin niteliği, kapsamı ve hukuki gereklilikleri dikkate alarak gerekli gördüğü teknik, idari ve hukuki tedbirleri alma hakkını saklı tutar.

b) İhlalin niteliğine göre MyECO, yürürlükteki emredici hukuk kuralları saklı kalmak kaydıyla;

• ilgili içeriğe erişimi sınırlandırabilir veya kaldırabilir,

• kullanıcı hesabını geçici olarak askıya alabilir,

• kullanıcı hesabını tamamen kapatabilir,

• kullanıcıya tanınan lisansı tamamen veya kısmen sona erdirebilir,

• ilgili hizmetlerin kullanımını durdurabilir,

• teknik erişim yetkilerini sınırlandırabilir,

• hukuka aykırı şekilde elde edilen içeriklerin silinmesini veya kullanımının durdurulmasını talep edebilir.

c) Fikri ve sınai mülkiyet haklarının ihlali nedeniyle MyECO'nun veya üçüncü kişilerin zarara uğraması hâlinde, MyECO; yürürlükteki mevzuat kapsamında sahip olduğu tazminat, alacak, ihtiyati tedbir, delil tespiti, içerik kaldırılması, erişimin engellenmesi ve diğer hukuki veya idari başvuru yollarına başvurma haklarını kullanabilir.

d) Kullanıcının gerçekleştirdiği ihlalin aynı zamanda üçüncü kişilere ait fikri ve sınai mülkiyet haklarını da ihlal etmesi hâlinde, ilgili hak sahiplerinin yürürlükteki mevzuattan doğan hakları saklıdır. MyECO, yürürlükteki mevzuatın izin verdiği ölçüde ilgili hak sahipleriyle iş birliği yapabilir ve gerekli bilgi veya belgeleri yetkili idari veya adli mercilere sunabilir.

e) Kullanıcının işbu Politika hükümlerine aykırı davranması nedeniyle MyECO'nun hukuki danışmanlık giderleri, yargılama giderleri, icra giderleri, teknik inceleme giderleri veya diğer makul giderlere katlanmak zorunda kalması hâlinde, MyECO'nun yürürlükteki mevzuattan ve diğer ilgili hukuki metinlerden doğan talep hakları saklıdır.

f) MyECO'nun işbu Politika kapsamında sahip olduğu herhangi bir hakkını derhâl kullanmaması, kullanmayı ertelemesi veya belirli bir ihlal bakımından herhangi bir işlem yapmaması; söz konusu haktan feragat ettiği, bu hakkı kaybettiği veya aynı ya da benzer ihlaller bakımından ileride kullanamayacağı şeklinde yorumlanamaz.

g) İşbu maddede düzenlenen tedbirler ve haklar; yürürlükteki mevzuattan, taraflar arasındaki diğer hukuki metinlerden veya genel hukuk ilkelerinden doğan diğer hak ve başvuru yollarını sınırlandırmaz.

11. Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakkı İhlali Bildirimleri

a) MyECO, fikri ve sınai mülkiyet haklarına saygı göstermeyi temel ilke olarak benimsemektedir. MyECO'ya ait hakların veya üçüncü kişilere ait fikri ve sınai mülkiyet haklarının ihlal edildiğinin düşünülmesi hâlinde, ilgili hak sahibi veya usulüne uygun şekilde yetkilendirilmiş temsilcisi, MyECO'ya yazılı bildirimde bulunabilir.

b) Yapılacak bildirimin, başvurunun sağlıklı şekilde değerlendirilebilmesi amacıyla mümkün olduğu ölçüde aşağıdaki bilgileri içermesi beklenir:

• hak sahibinin veya yetkili temsilcisinin kimlik ve iletişim bilgileri,

• ihlal edildiği ileri sürülen fikri ve/veya sınai mülkiyet hakkına ilişkin açıklamalar,

• ihlale konu olduğu iddia edilen içerik veya kullanımın açık şekilde tanımlanması,

• ilgili içerik veya kullanımın tespit edilebilmesini sağlayacak bilgi ve belgeler,

• başvuruyu destekleyen diğer bilgi ve belgeler.

c) MyECO, kendisine ulaşan bildirimleri; yürürlükteki mevzuat, sunulan bilgi ve belgeler ile olayın özelliklerini dikkate alarak makul süre içerisinde değerlendirmeye çalışır. Gerektiğinde başvuru sahibinden veya ilgili kullanıcıdan ek bilgi, belge ya da açıklama talep edebilir.

d) Yapılan değerlendirme sonucunda ihlalin varlığına ilişkin makul ve somut kanaat oluşması hâlinde, MyECO; yürürlükteki mevzuat ile işbu Politika ve diğer ilgili hukuki metinlerden doğan hakları çerçevesinde gerekli gördüğü tedbirleri alabilir. Bu kapsamda MyECO; ilgili içeriğe erişimi geçici olarak sınırlandırabilir veya kaldırabilir, kullanıcıdan açıklama talep edebilir, kullanıcı hesabını geçici olarak askıya alabilir ya da gerekli gördüğü diğer teknik ve idari tedbirleri uygulayabilir.

e) MyECO; kötü niyetli, gerçeğe aykırı, yanıltıcı veya açıkça dayanaktan yoksun olduğu anlaşılan başvuruları reddetme, ek bilgi ve belge talep etme veya başvuruyu işleme almama hakkını saklı tutar. Bu tür başvurular nedeniyle doğabilecek hukuki sorumluluk, yürürlükteki mevzuat kapsamında başvuru sahibine aittir.

f) İşbu madde kapsamında yürütülen değerlendirme süreci, ilgili hak sahiplerinin veya kullanıcıların yürürlükteki mevzuattan doğan dava açma, yetkili idari veya adli mercilere başvurma ya da diğer kanuni haklarını kullanma haklarını ortadan kaldırmaz veya sınırlandırmaz.

g) Fikri ve sınai mülkiyet hakkı ihlaline ilişkin bildirimler, MyECO tarafından bu amaçla belirlenen güncel iletişim kanalları aracılığıyla iletilmelidir. MyECO, başvuru süreçlerini ve iletişim bilgilerini gerekli gördüğü hâllerde güncelleme hakkını saklı tutar.

12. Diğer Hukuki Metinlerle İlişkisi

a) İşbu Politika; MyECO tarafından yayımlanan veya kullanıcıların erişimine sunulan Mesafeli Satış Sözleşmesi, Kullanım Koşulları, Gizlilik Politikası, Çerez Politikası, Ödeme Politikası, İptal, İade ve Cayma Politikası ile MyECO tarafından yayımlanan diğer ilgili hukuki metinlerin tamamlayıcı ve ayrılmaz bir parçasıdır.

b) Kullanıcının MyECO hizmetlerinden yararlanması, kullanıcı hesabı oluşturması, dijital içeriklere erişmesi, eğitim hizmeti satın alması veya herhangi bir MyECO hizmetini kullanması hâlinde, işbu Politika ile birlikte ilgili diğer hukuki metinlerin de olayın niteliğine göre uygulanacağını kullanıcı kabul eder.

c) İşbu Politika ile diğer hukuki metinler arasında aynı konuya ilişkin farklı hükümler bulunması hâlinde; emredici hukuk kuralları saklı kalmak kaydıyla, olayın niteliğine en uygun özel düzenlemeyi içeren hukuki metin öncelikle uygulanır. Özel hüküm bulunmayan hâllerde ise ilgili hukuki metinler birlikte değerlendirilerek yorumlanır.

d) İşbu Politikada düzenlenmeyen hususlarda, ilgili diğer hukuki metinlerde yer alan hükümler ile yürürlükteki mevzuat uygulanır.

e) İşbu Politika hükümlerinin herhangi bir nedenle tamamen veya kısmen geçersiz, hükümsüz veya uygulanamaz hâle gelmesi, diğer hükümlerin geçerliliğini veya uygulanabilirliğini etkilemez. Geçersiz, hükümsüz veya uygulanamaz hâle gelen hüküm; mümkün olduğu ölçüde tarafların ortak iradesine, Politikanın amacına ve yürürlükteki mevzuata en uygun şekilde yorumlanır ve uygulanır.

f) MyECO'nun işbu Politika veya diğer ilgili hukuki metinlerden doğan herhangi bir hakkını belirli bir olay bakımından kullanmaması ya da kullanmayı geciktirmesi; bu haktan feragat ettiği, söz konusu hakkı kaybettiği veya aynı ya da benzer durumlarda bu hakkını ileride kullanamayacağı şeklinde yorumlanamaz.

13. Güncellemeler

a) MyECO; yürürlükteki mevzuatta meydana gelen değişiklikler, teknolojik gelişmeler, hizmetlerin kapsamındaki değişiklikler, güvenlik gereklilikleri, operasyonel ihtiyaçlar, iş süreçlerindeki değişiklikler veya diğer haklı sebeplerin bulunması hâlinde, işbu Politikayı kısmen veya tamamen güncelleme, değiştirme, yeniden düzenleme veya yürürlükten kaldırma hakkını saklı tutar.

b) Güncellenen Politika, MyECO tarafından internet sitesinde veya ilgili dijital platformlarda yayımlandığı tarihte, aksi açıkça belirtilmedikçe yürürlüğe girer.

c) Yürürlükteki mevzuatın veya somut olayın gerektirdiği hâllerde MyECO, önemli nitelikteki değişiklikler hakkında kullanıcıları uygun gördüğü iletişim kanalları aracılığıyla bilgilendirebilir. Bu bilgilendirme; internet sitesi duyuruları, kullanıcı hesabı bildirimleri, elektronik posta veya diğer elektronik iletişim yöntemleriyle yapılabilir.

d) Kullanıcının güncellenmiş Politikanın yürürlüğe girmesinden sonra MyECO hizmetlerini kullanmaya devam etmesi; emredici hukuk kuralları saklı kalmak kaydıyla, güncel Politika hükümlerinin uygulanmasını kabul ettiği şeklinde değerlendirilir.

e) İşbu Politikanın önceki sürümleri, yalnızca yürürlükte bulundukları dönem bakımından hüküm ifade eder. Güncellenmiş Politikanın yürürlüğe girmesiyle birlikte, aksi açıkça belirtilmedikçe önceki sürümler yürürlükten kalkar.

f) İşbu madde hükümleri, yürürlükteki mevzuattan doğan kullanıcı haklarını ortadan kaldıracak veya sınırlandıracak şekilde yorumlanamaz.

14. İletişim

a) İşbu Politika kapsamında fikri ve sınai mülkiyet hakları, telif hakları, lisans kullanımı, marka hakları, fikri ve sınai mülkiyet hakkı ihlali bildirimleri veya Politikanın uygulanmasına ilişkin her türlü talep, bildirim ve başvuru, MyECO tarafından duyurulan güncel resmî iletişim kanalları aracılığıyla iletilmelidir.

b) MyECO, başvuruların sağlıklı şekilde değerlendirilebilmesi amacıyla, yürürlükteki mevzuat kapsamında gerekli gördüğü bilgi ve belgeleri talep edebilir.

c) MyECO'nun işbu Politika kapsamındaki güncel iletişim bilgileri internet sitesinin ilgili sayfalarında yayımlanır ve gerektiğinde güncellenebilir. Güncel iletişim bilgilerinin takip edilmesi kullanıcının sorumluluğundadır.

Versiyon: v2.1

Son Güncelleme Tarihi: 5 September 2026, Saturday